Hyppää pääsisältöön

GPS-häiriöt eivät vaaranna lentoturvallisuutta Suomessa

GPS-häiriöt eivät vaaranna lentoturvallisuutta, sillä lentoliikenteessä on käytössä useita eri navigointijärjestelmiä, joita voidaan tarvittaessa käyttää. Lennonvarmistuksesta Suomessa vastaa Fintraffic, jonka tarjoamat palvelut ovat keskeinen osa lentoliikenteen turvaverkkoa. Se tarjoaa lentokoneille myös navigointiapua. 

Lennonvarmistus seuraa ilma-alusten liikkeitä tutkien ja WAM-järjestelmien (Wide Area Multilateration) avulla sekä tarjoaa tukea ja navigointiapua lentäjille tarvittaessa. Nämä järjestelmät tuottavat tarkan paikkatiedon, jota lennonjohto käyttää lentoliikenteen johtamiseen. 

Lisäksi lentoliikenteessä on käytössä useita eri menetelmiä, jotka mahdollistavat lentokoneiden turvalliset lähestymiset lentoasemille. 

”Turvallisuuskulttuuri lentoliikenteessä on korkea. Lentoliikenteessä on aina useita toisiaan korvaavia menetelmiä ja järjestelmiä, joiden ansiosta turvallisuus varmistetaan myös yhteen menetelmään liittyvissä häiriötilanteissa”, sanoo toimitusjohtaja Raine Luojus Fintrafficin lennonvarmistuksesta. 

Jaa