Hyppää pääsisältöön

Lunta luvassa jo perjantai-illaksi - ennakoi huonot ajokelit ajoissa

Ilmatieteen laitoksen ennusteiden mukaan perjantai-illasta 19.4. alkaen Suomen itäosista on leviämässä lumisadealue, joka tekee ajokeleistä huonot. Lumisadealue leviää illan ja yön aikana kohti maan länsiosaa, ja ajokelit heikkenevät Keski-Suomea, Kanta-Hämettä ja Uuttamaata myöten. 

"Kehittyvää säätilannetta on syytä seurata tarkkaan, jos on lähipäivinä lähdössä autolla liikenteeseen. Ennusteiden mukaan lumikertymät voivat idässä olla jopa 10 cm luokkaa, ja pakkasta on luvassa laajasti koko Suomeen muutoinkin, joten kesärenkailla ei ole syytä liikenteeseen lähteä. Vaikka kesänopeudet onkin otettu käyttöön, niin talviset olosuhteet tulee huomioida myös sovittamalla oma ajonopeus kelien mukaiseksi ja lisäämällä turvaväliä edellä ajavaan”, muistuttaa Fintrafficin tieliikennekeskuksesta liikennekeskuspäällikkö Sanna Piilinen.

Fintrafficin tieliikennekeskukset palvelevat ympärivuorokautisesti tieliikenteen ohjaamisessa, liikennetiedottamisessa ja häiriönhallinnassa. Työtä turvallisen ja sujuvan maantieliikenteen hyväksi tehdään tiiviissä yhteistyössä viranomaisten ja muiden liikenteen toimijoiden kanssa.

Tiesitkö? Oman ajoreitin liikenne- ja olosuhdetietoa voi seurata mobiilisti ilmaisesta Fintraffic Mobiilista, josta on saatavana myös automaattiset push-viestit liikenteen eri häiriöistä ja varoituksista.

Jaa