Hyppää pääsisältöön

POLO Port Activity osaksi Fintrafficin tarjoamia digipalveluita

Fintrafficin meriliikenteenohjaus laajentaa digitaalisia satamapalveluitaan POLO Port Activity -palvelulla. Uudella POLO-palvelukokonaisuudella Fintrafficin meriliikenteenohjaus varmistaa satamille jatkossakin sovelluksen pitkäjänteisen kehittämisen myös satamakohtaisesti.

POLO Port Activitya on aiemmin kehittänyt ohjelmistokehitys- ja innovaatioyritys Unikie, joka on rakentanut POLOa Fintrafficin Port Activity -sovelluksen lisäpalveluksi eri satamien tarpeiden perusteella. 

”Fintrafficin Port Activity -sovellus on käytössä Suomessa ja Ruotsissa jo yli 20 satamassa ja noin parissa sadassa eri organisaatiossa. Sovellus auttaa merilogistiikan toimijoita ja satamia kehittämään toimintaansa entistä tehokkaampaan suuntaan reaaliaikaisen alus- ja satamatiedon avulla. Fintraffic tulee jatkamaan Port Activityn kehittämistä asiakaslähtöisesti ja avoimesti. Satamakohtainen palvelukehitys on jatkossakin avainasemassa”, kertoo Fintrafficin meriliikenteenohjauksesta toimitusjohtaja Rami Metsäpelto.

Fintrafficin Port Activity -sovellus tarjoaa reaaliaikaiset saapumis- ja lähtöajat laivoille, päästölaskennan, laiturisuunnittelun, tiedot irrotuksesta ja kiinnittymisestä sekä laskutuspalvelut, samoin kuin veden ja jätehuollon tilaukset, hinaaja- ja luotsauspalvelut - kaikki samassa sovelluksessa. Port Activity -palvelu on rakennettu open ecosystem -pohjaisesti, mikä takaa satamille palvelun kehittämisen omien tarpeiden mukaisesti. Port Activity on käytössä myös Suomen ulkopuolella, ja Fintraffic jatkaa palvelun laajentamista kansainvälisesti.

POLO Port Activity siirtyy Unikielta liiketoimintakaupan myötä Fintrafficin meriliikenteenohjaukselle 30.6.2024. Asiakkuuksien hoidossa Fintrafficissa jatkaa entuudestaan tuttu Petri Kalske.

Port Activity App on osa Fintrafficin meriliikenteenohjauksen ekosysteemityötä, jossa tiiviillä merellisten toimijoiden yhteistyöllä ja uusilla digitaalisilla ratkaisuilla pyritään edistämään merenkulun ja sen logististen ketjujen datanvaihtoa ja tilannekuvan rakentamisesta. Port Activity App kerää kaikkien satamatoimijoiden kannalta olennaista tietoa saman applikaation alle eri järjestelmistä, ja sovellus on tarkoitettu ammattilaisille, jotka työskentelevät satamavierailujen parissa.

Jaa