Hyppää pääsisältöön
Talviliikennettä maantiellä monitorilla

Talvikauden nopeusrajoitukset astumassa voimaan - E18-moottoritien sähköisissä nopeusrajoitusmerkeissä voi kuitenkin kelien salliessa näkyä ensi kuussakin kesänopeuksia

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoituksia ollaan jälleen ottamassa käyttöön. Talvinopeudet ovat käytössä koko maassa 29.10. mennessä ja rajoitukset tulevat voimaan heti, kun nopeusrajoitusmerkit ovat asennettu tien varteen.

Maanteillä nopeusrajoitukset lasketaan pääosin 80 kilometriin tunnissa ja moottoriteillä nopeusrajoitukset laskevat 100 kilometriin tunnissa. E18-moottoritiellä, jossa on sään ja kelin mukaan vaihtuva nopeusrajoitus, voidaan 120 km/h nopeusrajoitusta näyttää kuitenkin sään ja kelin niin salliessa vielä marraskuun ajan, eli syksyn siirtymäkauden loppuun.

- E18-moottoritiellä voidaan vielä ensi kuun ajan näyttää tilanteen salliessa korkeampia 120 km/h nopeusrajoituksia. Tämä edellyttää kuitenkin erittäin hyviä ajo-olosuhteita, jolloin Fintrafficin tieliikennekeskus voi tarvittaessa valoisaan aikaan nostaa rajoitukset, taustoittaa Fintrafficin tieliikennekeskuksesta liikennekeskuspäällikkö Sanna Piilinen.

Pimeään aikaan, eli auringonlaskun ja auringonnousun välillä 120km/h rajoitusta ei voi siirtymäaikana käyttää. Joulukuun alusta alkaen myös E18-osuudella voidaan näyttää ainoastaan talvinopeusrajoituksia. 

Muuttuvien opasteiden tiedot sekä muut liikenne- ja tiesäätiedot voi tarkistaa ennen matkalle lähtöä kätevästi Fintrafficin Liikennetilanne-palvelusta osoitteesta liikennetilanne.fintraffic.fi.
 

Jaa