Hyppää pääsisältöön

DigiMar-projekti etenee

Navigointiturvallisuuteen oppimistyökaluja kehittävä DigiMar-projekti on edennyt hyvin aikatauluissaan. Projektissa järjestettiin heinäkuussa jo ensimmäinen laaja kansainvälinen etappitapaaminen, jossa käytiin läpi projektin etenemää. 

”Yhteisenä tavoitteenamme on ollut luoda kestävä pohja ja mahdollisimman toimiva viitekehys pian starttaavalle kehitystyölle, joka mahdollistaa jatkossa aitoihin merenkulun tarpeisiin perustuvien opetuskäytäntöjen ja -työkalujen sekä digitaalisen koulutuksen kehittämisen”, taustoittaa projektipäällikkö Maiju Kaski Fintrafficin meriliikenteenohjauksesta.

DigiMar-projektin päämääränä on parantaa merenkulun navigointiturvallisuutta toteuttamalla digitaalinen opetuskokeilu. Jatkossa projektissa keskitytäänkin opetusvideoiden ja chatbottien kehittämiseen.

Digitaalisia työkaluja tullaan käyttämään projektikumppaneiden toimesta kieli- ja viestintätietokantojen luomiseen ja analysointiin sekä merenkulun viestinnän simulointitehtävien laatimiseen. Tietokantaa ja mahdollisesti chatbottia voidaan myöhemmin hyödyntää myös kehitettäessä laajempaa merenkulun viestintäkirjastoa, jota voidaan käyttää tekoälypohjaisissa puheentunnistus- ja viestintähallintaratkaisuissa.

Lisätietoja projektista löytyy projektin sivuilta: https://digimar.si/ ja https://www.fintraffic.fi/fi/vts/hankkeet-ja-kehittaminen/digimar

DigiMar-projekti (Digital Education for Maritime Communication) on syksyyn 2026 käynnissä oleva Erasmus+ -projekti, jonka tavoitteena on kehittää merenkulkijoiden rutiininomaista viestintäkykyä erityisesti alusten ja VTS-keskuksen välillä. Hankkeen koordinaattorina toimii Ljubljanan yliopisto Slovakiasta, ja mukana ovat Fintrafficin lisäksi kumppanit Kroatiasta, Montenegrosta, Ruotsista ja Norjasta.

Jaa

Tagit