Hyppää pääsisältöön
Fintrafficissa digipalveluja kehitetään yhdessä

Tekijät kertovat: Näin Fintrafficin digipalvelut kehittyivät viime vuonna

Fintraffic juhlisti 5-vuotiasta taivaltaan tammikuussa. Viiden vuoden aikana Fintrafficissa on kehitetty useita eri osa-alueita eteenpäin kaikkien liikennemuotojen yhteistyönä, yksi tällainen alue on digipalvelujen kehitys. 

“Digipalveluiden kehitys on selkeästi vauhdittunut, olemme parhaassa vauhdissa tähän mennessä. Tästä todisteena viime vuoden viimeisellä neljänneksellä kaikki Fintrafficin digitaaliset palvelut keräsivät yhteensä noin miljoona käyntiä. Erittäin tärkeä tekijä tässä on se, että liikenteenohjauksen ja digipalveluiden kehityksen sekä liikenteen dataekosysteemin välinen suhde on tiivistynyt. Liikenteenohjauksemme ruokkii hienosti reaaliaikaisella tiedollaan palvelukehitystä ja liikenteen dataekosysteemiä. Ekosysteemitoimijat puolestaan rikastuttavat liikenteenohjauksen tietoja. Olen tosi iloinen siitä, että osaamisen jakaminen on tiivistynyt ja palveluita mietitään nyt aidosti yhdessä”, Fintrafficin ekosysteemi- ja teknologiajohtaja Janne Lautanala kertoo. 

Keitä ovat AIno ja AImo? Millaista yhteistyötä Fintraffic tekee Wazen kanssa? Mten Fintraffic Mobiili -sovellus palvelee autoilijoita ja junalla liikkuvia? Miten monta rajapintakutsua Fintrafficin avointa dataa tarjoavaan Digitraffic-palveluun tehtiin viime vuonna? Millä tavoin reittioppaat palvelevat matkustajia yhä paremmin? Miten meriliikenteen palkitut ratkaisut edistävät tiedonkulkua ja tehostavat toimintaa? Millaista yhteistyötä Fintraffic tekee Finnairin kanssa? Entä miten päästään eroon paperisista rahtikirjoista tavarakuljetuksissa? Katsottuasi videon tiedät nämä ja paljon muutakin.  

Digitaalisten palvelujen kehittäminen on keskeinen osa Fintrafficin strategiaa. Lisää strategiasta voit lukea täältä: https://www.fintraffic.fi/fi/fintraffic/strategia-2023-2027 
Kehitystyöstä tarkemmin myös maaliskuun lopussa ilmestyvässä vuosikertomuksessa.  

Jaa