Hyppää pääsisältöön

Auta kanssa-autoilijaa mäessä - ilmoita montut maantiessä ja muut havainnot Fintraffic Mobiili -sovelluksen kautta

Moni suuntaa tällä viikolla pääsiäisen viettoon autolla. Fintrafficin mukaan vilkkaimmat päivät ovat kiirastorstai (28.3.) sekä toinen pääsiäispäivä (1.4.). Jos huomaat pääsiäisliikenteessä ajellessa kuoppia tiessä, voit ilmoittaa niistä Liikenteen asiakaspalveluun Fintraffic Mobiili -sovelluksen kautta. Ilmoittamalla teiden erilaisista routavaurioista sovelluksen avulla nopeutat toimenpiteiden käynnistymistä.    

Liikenteen asiakaspalvelu välittää Fintraffic Mobiili -käyttäjien sovelluksessa lähettämät palautteet  kunnossapidosta vastaaville urakoitsijoille. Palautteen lähettäminen on vaivatonta, ja voit seurata palautteesi käsittelyä suoraan sovelluksesta. 

"Fintraffic Mobiilin avulla on lähetetty jo tuhansia palautteita ensimmäisen parin kuukauden aikana sovelluksen julkaisun jälkeen. Sovellus on ehdottomasti sujuvin tapa olla yhteydessä Liikenteen asiakaspalveluun ja saada ongelmiin pikaista apua", kertoo kehityspäällikkö Tomi Lehtola Fintrafficista. 

Joukkovoimaa turvalliseen pääsiäisliikenteeseen - ilmoita vaaran paikoista 

Voit helpottaa pääsiäisliikenteessä autoilevien matkaa ilmoittamalla Fintraffic Mobiili -sovelluksen kautta myös liikenteen vaaroista ja poikkeamista. Esimerkiksi jos tie on vaarallisen liukas, liikenne pysähtyy tai olet nähnyt eläimiä liikkumassa tiellä. Käyttäjien havainnot näkyvät sovelluksessa kartalla ja välittyvät ilmoituksina muille lähistöllä liikkuville sovelluksen käyttäjille ja näin parantavat yleistä liikenneturvallisuutta. 

Koska turvallisuus on Fintrafficille ykkösasia, haluamme muistuttaa, että havainnot tehdään ja sovellusta käytetään auton ollessa pysähdyksissä, ei ajaessa.    

Nyt näet myös maanteiden kunnossapitotiedot sovelluksesta 

Fintraffic Mobiili -sovellus päivittyi hiljattain maanteiden talvikunnossapidon tiedoilla. Nyt voit helposti tarkastella kartasta, onko tietty maantie aurattu, hiekoitettu tai suolattu. Tiedot päivittyvät kartalle lähes reaaliajassa. 

Fintraffic Mobiili on tielläliikkujan monipuolinen apuri. Sovelluksesta löytyvät lisäksi muun muassa kaikki Suomen kelikamerat, tietyöt, ajokelitiedot, sähköautojen latauspisteet, ruuhkatiedot ja paljon muuta. Kattavien tieliikennetietojen lisäksi sovellus tarjoaa junalla matkustaville esimerkiksi rautatieasemien reaaliaikaiset aikataulut ja yksittäisten junien kulkutiedot. 

Voit myös tilata itsellesi ilmoitukset lähialueen liikennetiedotteista - kuten onnettomuuksista tai huonosta ajokelistä. Näin pysyt ajan tasalla liikenteen tilanteesta myös matkan päällä ollessasi. 

Voit ladata Fintraffic Mobiili -sovelluksen ilmaiseksi iOS- ja Android-laitteillesi sovelluskaupoista.  

 iOS 

Android   

Lisää tietoa osoitteesta fintraffic.fi/fi/mobiili    

 

Tutustu myös näihin palveluihin:   

Liikennetilanne-palvelussa voit suunnitella oman ajoreittisi hyvissä ajoin kotisohvalta. Voit tarkastella reittiäsi etukäteen vaikkapa kätevästi karttanäkymässä, jossa valittavissasi on kymmenittäin eri vaihtoehtoja aina tiesäätiedoista, liikennemääriin ja maanteiden kunnossapitoon. Tieliikenteen liikennetiedon lisäksi palvelusta löytyy tietoa junien kulkemisesta sekä lentoasemien saapumis- ja lähtöajoista.     

Olemme myös luoneet käteviä koontinäkymiä yleisimmille ajoreiteille. Koontinäkymät näyttävät tietyn alueen tai ajovälin kamerat, tiesään sekä liikennetiedotteet. Voit tarkastella valmiita näkymiä tai luoda oman koontinäkymäsi.   

Junalähdöt-palvelussa näet junien lähtö- ja saapumisajat kaikilta Suomen henkilöliikenneasemilta. Tiedot pohjautuvat junien reaaliaikaisiin kulkutietoihin ja aikataulut päivittyvät jatkuvasti. Voit hakea tietoja joko aseman/kaupungin tai junan nimellä.     

Valtakunnallinen reittiopas opas.matka.fi tietää kaikki julkisten kulkuneuvojen aikataulut ja reitit. Syötä vain lähtöpaikka ja määränpää, ja palvelu selvittää sinulle aikataulut ja vuorot, joilla pääset perille. Palvelu sisältää sekä lähi- että kaukoliikenteen aikataulut ja vuorot. Mukana ovat bussit, raitiotiet, metrot, junat, sekä lautta- ja lentoyhteydet. Mikäli suuntaat Viroon, voit suunnitella reitin sinne asti.      

Nyt voit vertailla myös reittisi päästöjä eri kulkuvälineiden välillä. Päästötietojen haku on tällä hetkellä mahdollista valtakunnallisesti henkilöautomatkoilla ja HSL-alueen joukkoliikenteessä. Tarkista ensin asetuksista, että kaikki haluamasi kulkuvälineet on klikattu aktiiviseksi. Tämän jälkeen tee reittihaku. Päästötietoja eri kulkuvälineiden välillä pääset tarkastelemaan klikkaamalla reittihakukenttien ja tulosten välistä löytyviä kulkuvälineikoneita.   

Palauteväylä -palvelussa voit antaa palautetta maanteihin, rataverkkoon ja vesiväyliin liittyen. Voit myös seurata alueesi palautteita.     

 

 

 

Jaa