Hyppää pääsisältöön
Lennonjohtokoulutuksen testitilanne Georgiassa

Avia College voittanut toistamiseen tarjouskilpailun georgialaisten lennonjohtajien kouluttamiseen – tulevana talvena enemmän kansainvälisiä koulutuksia kuin koskaan

Fintrafficin lennonvarmistuksen omistama ammatillinen erikoisoppilaitos, Avia College, on voittanut toistamiseen tarjouskilpailun georgialaisten lennonjohtajien peruskouluttamiseen. Tuleva syksy tuo mukanaan myös joukon muita kansainvälisiä koulutuksia. Mitä tarjouskilpailun voitto tarkoittaa Avia Collegelle käytännössä? Miltä syksyn kansainvälinen koulutuskattaus muutoin näyttää? Millainen merkitys kansainvälisillä koulutuksilla on oppilaitoksen toimintaan?

Ensimmäinen lennonjohtajien peruskoulutus georgialaisille saatiin päätökseen Avia Collegessa kesäkuussa, ja seuraavat seitsemäntoista opiskelijaa aloittavat tarjouskilpailun voiton myötä peruskoulutuksensa marraskuussa. Soveltuvuuskokeet hakijoille järjestetään paikan päällä Georgiassa, varsinainen koulutus puolestaan Suomessa Avia Collegen tiloissa.

- Seitsemäntoista opiskelijaa lähes tuplaa peruskoulutustemme tämän hetken vuosittaisen opiskelijamäärän. On hienoa, että ansiokkaasti hoidettu ensimmäinen koulutus georgialaisille osoitti osaamisemme, ja voimme nyt toteuttaa koulutuksen heille toistamiseen. Tämä voi avata meille mahdollisuuksia jatkokoulutusten järjestämiseen sekä toimii hyvänä referenssinä peruskoulutusten markkinoinnissa muille maille. Tarjouskilpailun voittamisella onkin iso merkitys toimintaamme niin talouden, työllistämisen kuin maineenkin kannalta, kertoo Avia Collegen rehtori Antti Ruhanen.

Valintakokeiden ensimmäinen vaihe järjestettiin Georgiassa elokuussa, ja Avia Collegen edustajat suuntaavat syyskuun puolella uudestaan paikan päälle toteuttamaan hakuprosessin toisen vaiheen haastattelut. Yhteistyö georgialaisten kanssa on sujunut mutkattomasti, sillä ihmiset ja toimintatavat ovat jo ensimmäisen koulutuksen myötä tuttuja.

Tulevana syksynä koulutuksia myös Norjaan ja Luxemburgiin

Avia College järjestää kansainvälisiä koulutuksia syksyllä georgialaisten lisäksi mm. norjalaisille ja luxemburgilaisille. Syyskuun alussa järjestetään esimerkiksi Trondheimissa viiden viikon koulutus lennontiedottajan perusteorioista. Lisäksi norjalaisille toteutetaan useamman vuoden sopimuksella työpaikkakouluttamisen perus- ja kertauskursseja sekä pätevyyden arvioinnin perus- ja kertauskursseja. Lokakuun alussa Suomeen saapuu opiskelijoita Luxemburgista lennonjohdon peruskurssille.

- Koulutusten lisäksi aloitamme marras-joulukuun vaihteessa yhdessä Eurocontrolin ja Luxemburgin lennonvarmistuspalveluiden tarjoajan kanssa tutkimusprojektin lähilennonjohdon työmenetelmiin liittyen. Tulevaisuudessa tähtäämme juuri tämän kaltaiseen kumppanuuteen, jossa tarjoamme kokonaisvaltaisesti koulutusta ja kehitystä asiakkaillemme. Avia Collegen etuna on pieni ja ketterä organisaatio, joka mukautuu hyvin asiakkaiden eri tarpeisiin, kertoo johtaja Pasi Nikama Fintrafficin lennonvarmistuksesta.

- Olemme kouluttaneet vuosien aikana lennonjohtajia myös Ruotsista, Latviasta, Bosnia-Hertsegovinasta ja Virosta. Etsimme jatkuvasti uusia kumppanuuksia, ja käymme parhaillaan muutaman uuden toimijan kanssa keskusteluja palveluidemme tarjoamisesta, jatkaa Karlström.

Kansainvälisten koulutusten osuus oppilaitoksen toiminnassa on ollut viime vuosina kasvussa, ja näkyy myös sisäisten koulutusten suunnittelussa pitkälle tulevaisuuteen. Avia College huolehtii kaikista kotimaisten lennonjohtajien ja lennontiedottajien koulutuksista Suomessa.

- Meillä on upeat koulutustilat ja -välineet sekä ammattitaitoinen henkilöstö. Näemme paljon vaivaa koulutustemme laadun takaamiseksi. Tähän tarvitaan koko ketjun saumatonta yhteistyötä aina myynnistä markkinointiin sekä koulutusten suunnitteluun ja toteutukseen. On hienoa nähdä, että yhdessä tehty työmme kansainvälistymisen eteen alkaa tuottaa hyvää tulosta, kiittää Ruhanen.

Jaa