Hyppää pääsisältöön

Huippusuositussa sovelluksessa on nyt uusi kiinnostava ominaisuus - kätevä etenkin junilla matkustaville

Fintrafficin tuoreen Taloustutkimuksella teettämän liikennekyselyn* mukaan 9/10 suomalaisesta suunnittelee matkaansa reaaliaikaista liikennetietoa hyödyntäen. Liikennetiedon tarve näkyi myös App Store -sovelluskaupassa juhannuksena, kun Fintraffic Mobiili kipusi toiseksi ladatuimmaksi ilmaisissa sovelluksissa. Tällä viikolla julkaistu uusi sovellusversio palvelee nyt junamatkustajia entistä paremmin.  

Ilmaiseksi sovelluskaupoista ladattava Fintraffic Mobiili –sovellus on sekä autoilijan että junailijan paras matkakumppaniUutuutena Fintraffic Mobiili näyttää nyt junien sijainnin, kulkureitin ja nopeuden reaaliaikaisesti kartalla. Tämä on erityisen kätevää odottaessasi junaa tai seuratessasi matkan etenemistä. Lisäksi voit asettaa tietyt junat suosikeiksi, mikä helpottaa niiden seuraamista. 

Sovellus tarjoaa myös juna-asemien reaaliaikaiset aikataulut ja tiedot mahdollisista häiriöistä ja viivästyksistä. Voit myös vastaanottaa reaaliaikaisia häiriötiedotteita suosikkireiteiltäsi, mikä auttaa pysymään ajan tasalla ja reagoimaan nopeasti mahdollisiin muutoksiin. 

Junaliikenteen tietojen lisäksi Fintraffic Mobiili tarjoaa kattavasti tietoa maantieliikenteestä. Saat reaaliaikaiset tiedot tietöistä, ruuhkista ja onnettomuuksista sekä häiriötiedotteet push-viesteillä suoraan puhelimeesi. Muistathan käyttää sovellusta vain auton ollessa pysähdyksissä.  

Fintraffic Mobiilin kautta voit myös antaa palautetta ja ilmoittaa liikenteen ongelmista ja maanteiden kunnosta. Sovellus auttaa sinua suunnittelemaan matkasi sujuvasti olit sitten tien päällä tai raiteilla. 

Suunnittele reitti vaikka Viroon asti ja vertaile päästöjä opas.matka.fi -palvelussa  

Liikennekyselyn mukaan joukkoliikenteen käyttäjille tärkeintä on löytää heidän omiin aikatauluihinsa parhaiten soveltuvat vuorot, joten eri liikennemuotojen aikatauluja yhdistäviä reittioppaita ja palveluja arvostetaan paljon.  
 
Valtakunnallinen reittiopas opas.matka.fi tarjoaa tähän tiedontarpeeseen kattavan avun. Palvelu sisältää kaikkien Suomen kaupunkien julkisen liikenteen aikataulut ja vuorot. Mukana ovat bussit, raitiotiet, metrot, junat, sekä lautta- ja lentoyhteydet. Mikäli suuntaat Viroon, voit suunnitella reitin sinne asti. Palvelussa voit vertailla myös reittisi päästöjä eri kulkuvälineiden välillä. Päästötietojen haku on tällä hetkellä mahdollista valtakunnallisesti henkilöautomatkoilla ja HSL-alueen joukkoliikenteessä.  

Fintrafficin digitaaliset palvelut mukanasi liikenteessä - tutustu täällä: https://www.fintraffic.fi/fi/digitaalisetpalvelut 

Milloin seuraava juna tai bussi lähtee lähipysäkiltäsi? Miltä tieliikenne näyttää lähialueellasi? Nämä ja monet muut liikenteen ajantasaiset tiedot saat valmiina upotettavina elementteinä veloituksettomista liikenteen verkko- ja mobiilipalveluista. Lue lisää: https://www.fintraffic.fi/fi/liikennetietoahelposti 

*Fintrafficin suuri liikennekysely toteutettiin valtakunnallisesti 16.5.-20.5.2024. välisenä aikana. Kyselyn toteutti Taloustutkimus. Kyselyyn vastasi 1093 henkilöä, ja vastaajien ikähaitari oli 18–79 vuotta. Vastaajien otos painotettiin iän, sukupuolen ja asuinalueen mukaan kohderyhmää edustavaksi.  

Jaa