Hyppää pääsisältöön
Lataa ilmainen Fintraffic Mobiili -sovellus – saat reaaliaikaiset liikennetiedot taskuusi

Lataa ilmainen Fintraffic Mobiili -sovellus – saat reaaliaikaiset liikennetiedot taskuusi

Uusi Fintraffic Mobiili -sovellus tuo tienkäyttäjille ja raideliikenteessä matkustaville mobiililaitteisiin reaaliaikaiset liikennetiedot Suomen maanteiltä ja rautatieliikenteestä. Uutta sovelluksessa ovat push-ilmoitukset, joiden avulla käyttäjä saa välittömästi tiedon, kun lähialueen tieliikenteessä tai junaliikenteen suosikkireitillä sattuu jotain poikkeavaa. Fintraffic Mobiilin käyttöönoton myötä vanha Liikennetilanne-sovellus poistuu käytöstä.

Fintraffic Mobiili on sisarpalvelu Liikennetilanne-palvelulle, joka tarjoaa reaaliaikaista liikennetietoa verkkosivujen ja mobiilisovelluksen kautta. Palvelua hyödyntävät niin yksityisautoilijat, joukkoliikenteen käyttäjät kuin ammattiautoilijatkin.

- Yli puolet Liikennetilanteen käyttäjistä käyttää Liikennetilanne-verkkopalvelua mobiililaitteilla, joka ei kuitenkaan ole tähän saakka ollut kaikista käyttäjäystävällisin tapa käyttää palvelua. Koska Liikennetilanne-sovelluksen elinkaari alkoi tulla tiensä päähän, päätettiin rakentaa täysin uusi Fintraffic Mobiili, joka tarjoaa erinomaisen käyttäjäkokemuksen mobiililaitteilla. Liikennetilanteen verkkoversio jatkaa toimintaansa normaalisti, taustoittaa kehityspäällikkö Tomi Lehtola Fintrafficista.

Uutena ominaisuutena push-ilmoitukset

Sovellus hyödyntää reaaliaikaista dataa Digitrafficista, johon tuotetaan tietoa muun muassa Fintrafficin liikennekeskuksista. Fintraffic Mobiilista löytyvät tienkäyttäjille esimerkiksi kaikki Suomen kelikamerat, tietyöt, tieliikenteen mittauspisteet, sekä sähköautojen latausasemat. Kätevästä karttanäkymästä voi tarkastella juuri itseä eniten kiinnostavia tietoja. 

Rautatieliikenteen puolella voi tarkastella puolestaan kaikkien Suomen rautatieasemien reaaliaikaisia aikataulutietoja ja häiriötiedotteita.

- Uutta sovelluksessa ovat push-ilmoitukset, joiden avulla käyttäjä saa välittömästi puhelimensa ruudulle tietoa, kun lähialueen liikenteessä sattuu häiriö. Tieliikenteen häiriötiedotteiden ilmoitukset perustuvat paikannukseen, joten palvelu toimii myös tien päällä ollessa. Junaliikenteen käyttäjä voi puolestaan tallentaa sovellukseen omia suosikkireittejä ja -junavuoroja, joita haluaa seurata. Tieliikenteen puolelle on suunnitteilla vastaavanlainen reittihakuominaisuus, kertoo Fintrafficin Head of Digital Antti Haarala.

Fintraffic Mobiili auttaa käyttäjää suunnittelemaan matkansa mahdollisimman sujuvaksi. Tulevaisuudessa sovellusta halutaan kehittää entistä viestinnällisempään suuntaan. Esimerkiksi seuraavan aamun liukkaasta ajokelistä voitaisiin muistuttaa jo edellisenä iltana, jolloin käyttäjä tietää valita kulkuneuvonsa niin, ettei aamulla tule ylimääräisiä mutkia matkaan. Samoin ennakkoon tiedossa olevien tapahtumien vaikutukset liikenteeseen voitaisiin viestiä käyttäjille jo hyvissä ajoin.

Yhtenä Fintraffic Mobiilin tavoitteena on aktivoida käyttäjiä jakamaan sovellukseen omia palautteitaan ja havaintojaan esimerkiksi liikenteen häiriöistä tai maanteiden huonosta kunnosta. Sovellukseen on integroitu Liikenteen asiakaspalvelun Palauteväylä-palvelu, minkä ansiosta käyttäjät voivat lähettää palautetta helposti suoraan sovelluksen kautta. Käyttäjä voi myös seurata sovelluksessa kätevästi oman palautteensa etenemistä.

Tämä kaikki taskussasi 

Tieliikenne 

  • Noin 800 kelikameraa ympäri Suomen 
  • Liikennehäiriötiedotteet push-viesteinä lähialueeltasi 
  • Kaikki sähköautojen latauspisteet ja kaasuautojen tankkausasemat 
  • Ajokelin ja tiesääasemien tiedot, tiesäävaroitukset 
  • Ruuhkapaikat ja liikennemittauspisteet 
  • Ajantasaiset tiedot tietöistä 

Junaliikenne 

  • Kaikkien Suomen rautatieasemien reaaliaikaiset aikataulutiedot 
  • Junareittien seuranta, tilaa push-viestit vaikkapa työmatkareittisi häiriöistä 
  • Junaliikenteen häiriötiedotteet reaaliajassa 

Palauteväylä 

  • Lähetä palautetta liikenneväylien kunnosta tai ilmoita häiriöistä 
  • Voit seurata sovelluksesta palautteesi käsittelyä 

Fintraffic Mobiili on saatavana iPhone ja Android -puhelimille

iOS 

Android 

Voit lähettää palautetta sovelluksesta tai kehitysideoita joko sovelluksen valikosta kohdasta ”anna palautetta sovelluksesta” tai sähköpostitse osoitteella: app-support@fintraffic.fi 

Jaa