Hyppää pääsisältöön

Sähköpotkulaudat nyt mukana opas.matka.fi -reittioppaassa

Sähköpotkulaudat löytyvät nyt opas.matka.fi -reittioppaasta. Alkuvaiheessa potkulaudat ovat haettavissa HSL-alueen reiteillä niiden toimijoiden osalta, jotka ovat toimittaneet potkulautojen sijainti- ja varaustiedot reittioppaille. Koska turvallisuus on Fintrafficille ykkösasia, haluamme muistuttaa liikennesääntöjen noudattamisen tärkeydestä. Kun vuokraat sähköpotkulaudan, huolehdithan aina omasta sekä kanssaliikkujien turvallisuudesta vastuullisella liikennekäyttäytymisellä. 

Näin otat sähköpotkulaudat mukaan reitin suunnitteluun

Saat asetukset käyttöösi valikosta, joka löytyy opas.matka.fi -palvelun reittiehdotuksen näkymästä lähtöaikavalinnan vierestä. 

Valinnan jälkeen opas.matka.fi näyttää sähköpotkulaudat vaihtoehtoisina kulkuneuvoina osana reittiehdotuksia, kun suunnittelet matkaasi. Sähköpotkulaudat näkyvät kartalla, ja voit tarkistaa niiden sijainnin sekä saatavuuden reaaliaikaisesti. Tunnistat laudat harmaasta potkulautasymbolista.

Voit helposti yhdistää sähköpotkulaudan osaksi joukkoliikennematkaasi, jolloin matkastasi tulee joustavampi.

Turvallisuus ensin! 

Huomioithan, että potkulaudat tulee varata ja maksaa kunkin toimijan omassa sovelluksessa. Lautojen saatavuus voi myös muuttua joten ehdotettu reitti ei välttämättä toteudu.

Muistutamme myös, että turvallisuus on aina etusijalla, joten varmistathan, että noudatat liikennesääntöjä. Esimerkiksi Helsingin kaupunki suosittelee kypärän käyttöä sähköpotkulaudalla ajaessa. 

Fintraffic ja HSL eivät vastaa sähköpotkulaudoista, niiden toimivuudesta tai käytöstä aiheutuvista vahingoista. Reittiopas tarjoaa vain tiedon lautojen saatavuudesta ja sijainnista. Joten turvallinen liikkuminen on sinun vastuulla!

Sähköpotkulaudat rinnastetaan tieliikennelaissa polkupyöriin. Pysäköi siis väylän suuntaisesti ja mahdollisimman reunaan. Tieliikennelain mukaisesti sähköpotkulaudan saa pysäköidä tai pysäyttää jalkakäytävälle tai pyörätielle, mutta niin, ettei se haittaa liikennettä ja liikkumista. Esimerkiksi Helsingin keskustassa laudat pysäköidään niille merkityille alueille. Palvelun laajentuessa muihin kaupunkeihin huomioi aina paikkakuntakohtaiset pysäköinnin ohjeistukset. 

Lisätietoa sähköpotkulaudoista

Jos sinulla on kysymyksiä sähköpotkulaudoista ja niiden käytöstä, esimerkiksi Helsingin kaupungin sivuilta löytyy hyödyllistä tietoa. Sivulle on koottu vastauksia yleisimpiin kysymyksiin liittyen sähköpotkulautojen käyttöön.

Sivulta löydät tietoa muun muassa turvallisuudesta, liikennesäännöistä ja lautojen pysäköinnistä

Sähköpotkulaudat – Usein kysytyt kysymykset.

 

 

 

Jaa