Hyppää pääsisältöön

Suviseurat näkyvät liikenteessä etenkin Pohjois-Suomessa 26.6.–1.7. – otathan autoilijana ruuhkahuiput huomioon hyvissä ajoin etukäteen

Vuosittain järjestettävät Suviseurat tuovat tänä vuonna kesäkuun viimeisenä viikonloppuna Pudasjärvelle noin 75 000 vierasta. Suurtapahtuma tuo tieliikenteeseen mukanaan myös jonoutumista, johon kannattaa varautua jo etukäteen erityisesti Oulun ja Kuusamon välisellä valtatie 20:llä.

Pudasjärvellä 28.6.–1.7. järjestettävien Suviseurojen odotetaan aiheuttavan useana päivänä liikenteen jonoutumista. Tapahtumaan arvioidaan saapuvan reilut 9000 asuntovaunua tai -autoa, minkä lisäksi liikenteessä näkyvät tapahtumaan saapuvat henkilö- ja linja-autot. Enimmillään seura-alueella on lauantai-iltapäivällä lähes 20 000 ajoneuvoa, kun mukaan lasketaan myös päiväkävijät.

Seuraliikenne on vilkasta erityisesti Oulun ja Kuusamon välisellä valtatie 20:llä, mikä näkyy jo ennen tapahtuman alkua. Vilkkaimmat ajankohdat ovat menoliikenteessä illat ja alkuyöt 26.–28.6. 

Ruuhkaisimmat paikat ovat valtatie 20 ja kantatien 78 risteyksessä sekä kantatiellä 78 Pudasjärven lentokentän kohdalla. Ruuhkan välttämiseksi oma liikkuminen kannattaakin ajoittaa mahdollisuuksien mukaan aamupäivään ja alkuiltapäivään. 

Liikenteen sujuvoittamiseksi seuravieraita ohjataan Suviseurojen toimesta Pudasjärvelle neljää eri reittiä: 

  • Pohjoisesta kantatietä 78 Ranualta Pudasjärvelle
  • Oulusta valtatietä 4 Iin Olhavaan asti, josta seututietä 855 Pudasjärvelle
  • Keski-Pohjanmaalta seututietä 800 Piippolan kautta Puolangalle ja sieltä kantatietä 78 kohti valtatietä 20 ja Pudasjärveä
  • Etelä-Suomesta valtatietä 5 Kajaanin kautta Paltamoon ja sieltä kantatietä 78 Puolangan kautta kohti valtatietä 20 ja Pudasjärveä

Useilla eri reittivaihtoehdoilla pyritään sujuvoittamaan liikennettä, mutta ruuhkahuippuina liikenteen jonoutumisiin on syytä varautua. 

Ruuhkahuiput paluuliikenteessä ovat sunnuntaina 30.6. klo 12–20 välillä sekä maanantaina 1.7. klo 12–18 välillä.

Oman ajoreitin liikennetietoja voi katsoa etukäteen Fintraffic Liikennetilanne -palvelusta tai Fintraffic Mobiilista, josta löytyvät muun muassa liikennemäärät, ruuhkatiedot sekä liikennetiedotteet.

Jaa