Hyppää pääsisältöön

Talvi tuli takaisin - miten reittini teistä on pidetty huolta?

Voit selvittää tämän ja monta muuta matkaa helpottavaa asiaa Fintraffic Mobiilista. 

Fintraffic Mobiili -sovellus on juuri päivittynyt uusilla ominaisuuksilla. Uusin versio sisältää nyt paljon kysytyt tiedot maanteiden talvikunnossapidosta. Voit helposti tarkastella kartasta, onko tietty maantie aurattu, hiekoitettu tai suolattu. Tiedot päivittyvät kartalle lähes reaaliajassa. Sovelluksen kautta voit myös kätevästi antaa palautetta vaikkapa maanteillä havaitsemistasi vaurioista, tiedot välittyvät teiden kunnossapidosta vastaaville urakoitsijoille. 

Fintrafficin reaaliaikaista liikenteenohjauksen dataa hyödyntävä sovellus tuo tienkäyttäjille ja raideliikenteessä matkustaville reaaliaikaiset liikennetiedot Suomen maanteiltä ja rautatieliikenteestä.    

“Olemme iloisia, että saimme nyt tuotua paljon kysytyt talvikunnossapidon tiedot Fintraffic Mobiili -sovellukseen mukaan. Vielä viime viikolla moni jo ajatteli, että talvihan on jo melkein ohi. Halusimme kuitenkin kehittää toiminnallisuuden huolella mahdollisimman käyttäjäystävälliseksi - ja nyt se talvi vielä tulikin sieltä takaisin”, Fintrafficin Head of Digital Antti Haarala kertoo. 

Fintraffic Mobiili palvelee parhaiten liikenteessä ollessa. Kotona ja toimistolla puolestaan omaa reittiä voi suunnitella ja liikenteen tilaa seurata Liikennetilanne-palvelusta.  

Auraustietojen lisäksi Fintraffic Mobiilista löydät muun muassa kelikamerat, tietyömaiden sijainnit, tietoa ruuhkista, sähköautojen latauspisteet ja paljon muuta hyödyllistä. 

Sijaintiin perustuvat push-ilmoitukset kertovat käyttäjälle välittömästi, kun lähialueen tieliikenteessä tai junaliikenteen suosikkireitillä sattuu jotain poikkeavaa. Uutuutena autoilijat voivat myös vinkata toisiaan erilaisista havainnoista liikenteessä.    

Voit myös antaa palautetta vaikkapa maanteillä havaitsemistasi vaurioista, tiedot välittyvät teiden kunnossapidosta vastaaville urakoitsijoille.  
 
Jos lähdet matkaan junalla, näet sovelluksesta kaikkien Suomen rautatieasemien reaaliaikaiset aikataulu- ja lähtölaituritiedot sekä häiriötiedotteet.   

Koska turvallisuus on Fintrafficille ykkösasia, haluamme muistuttaa, että havainnot tehdään ja sovellusta käytetään auton ollessa pysähdyksissä, ei ajaessa.  

Fintraffic Mobiili on ladattavissa ilmaiseksi iOS- että Android-sovelluskaupoista  
 
iOS 

Lisää tietoa osoitteesta fintraffic.fi/fi/mobiili   

Tutustu myös näihin palveluihin:  

Liikennetilanne-palvelussa voit suunnitella oman ajoreittisi hyvissä ajoin kotisohvalta. Voit tarkastella reittiäsi etukäteen vaikkapa kätevästi karttanäkymässä, jossa valittavissasi on kymmenittäin eri vaihtoehtoja aina tiesäätiedoista, liikennemääriin ja maanteiden kunnossapitoon. Tieliikenteen liikennetiedon lisäksi palvelusta löytyy tietoa junien kulkemisesta sekä lentoasemien saapumis- ja lähtöajoista.    

Olemme myös luoneet käteviä koontinäkymiä yleisimmille ajoreiteille. Koontinäkymät näyttävät tietyn alueen tai ajovälin kamerat, tiesään sekä liikennetiedotteet. Voit tarkastella valmiita näkymiä tai luoda oman koontinäkymäsi.  

Junalähdöt-palvelussa näet junien lähtö- ja saapumisajat kaikilta Suomen henkilöliikenneasemilta. Tiedot pohjautuvat junien reaaliaikaisiin kulkutietoihin ja aikataulut päivittyvät jatkuvasti. Voit hakea tietoja joko aseman/kaupungin tai junan nimellä.    

Valtakunnallinen reittiopas opas.matka.fi tietää kaikki julkisten kulkuneuvojen aikataulut ja reitit. Syötä vain lähtöpaikka ja määränpää, ja palvelu selvittää sinulle aikataulut ja vuorot, joilla pääset perille. Palvelu sisältää sekä lähi- että kaukoliikenteen aikataulut ja vuorot. Mukana ovat bussit, raitiotiet, metrot, junat, sekä lautta- ja lentoyhteydet. Mikäli suuntaat Viroon, voit suunnitella reitin sinne asti.     

Nyt voit vertailla myös reittisi päästöjä eri kulkuvälineiden välillä. Päästötietojen haku on tällä hetkellä mahdollista valtakunnallisesti henkilöautomatkoilla ja HSL-alueen joukkoliikenteessä. Tarkista ensin asetuksista, että kaikki haluamasi kulkuvälineet on klikattu aktiiviseksi. Tämän jälkeen tee reittihaku. Päästötietoja eri kulkuvälineiden välillä pääset tarkastelemaan klikkaamalla reittihakukenttien ja tulosten välistä löytyviä kulkuvälineikoneita.  

Palauteväylä -palvelussa voit antaa palautetta maanteihin, rataverkkoon ja vesiväyliin liittyen. Voit myös seurata alueesi palautteita.   

Talvikunnossapitotietojen asetukset Fintraffic Mobiili -sovelluksessa

 

 

Jaa