Hyppää pääsisältöön
Ilmakuva maantiestä

Tieliikenteen kehitys 2020 -raportti valmistunut

Tieliikenteen kehitys 2020 -raportti on valmistunut. Raportin mukaan liikenne väheni Suomen maanteillä (78 000 km) viime vuonna keskimäärin 6,8 % edelliseen vuoteen verrattuna.

Muutokset liikennemäärissä vaihtelivat selkeästi sekä alueellisesti että tieluokittain. Selkeintä liikenteen alenema oli Kaakkois-Suomen Ely-alueella  (-13,1 %) ja pienintä Pohjois-Pohjanmaalla (-3,9 %). Tieluokittain liikenteen alenemat olivat puolestaan valta- ja kantateillä yli -8 %, kun taas yhdystieverkolla vain vajaat -3 %.

Katso koko Tieliikenteen kehitys 2020 -raportti täältä.

Raportissa esitetyt liikenteen kehitysluvut ovat alustavia. Tilastokeskus julkaisee viralliset liikenteen kehitysluvut (Tietilasto 2020) kevään 2021 aikana.

____________________________________

Tieliikenteen kehitys 2020 -raportissa esitettyjen tilastojen lisäksi Fintraffic Tie tuottaa LAM-pistedataa Suomen pääteiltä, jota julkaistaan myös fintraffic.fi Liikennemäärät-sivustolla. LAM-seurannassa tarkastellaan pääteiden (lähinnä valtateiden) liikenteen kehitystä, joten otanta ei ole yhtä kattava kuin Tieliikenteen kehitys 2020 -raportissa. LAM-seurannassa pääteiden liikenne on vähentynyt vuonna 2020 noin 10 %.

Jaa